Beneficiile Copywriting-ului în anul 2023

beneficiile copywriting-ului

Beneficiile copywriting-ului în 2023

Copywriting  este cheia comunicării eficiente cu persoanele care intră în contact cu brandul tău. 

Conținutul scris sau copywriting-ul este o modalitate simplă, dar extrem de puternică de a convinge potențialii clienți să încerce produsele tale și să devină clienți loiali.

Desigur, poți spune că scrisul este demodat sau că există alte metode de a atrage atenția, dar te asigur că scrisul este cel care îți va vinde produsele.

Cuvintele au o putere ascunsă asupra minții umane, iar în următoarele 5 minute o să îți arăt cum poți și tu să folosești această putere ascunsă a cuvântului  pentru a vinde mai mult.

Înainte să te apuci să scrii cuvinte în plus pe site, ar fi bine dacă ai afla și ce să scrii de fapt. 

Din experiența noastră cu foarte multe afaceri, am reușit să observăm un element absolut esențial pentru succesul campaniilor de marketing.

Dacă acest element este neglijat va duce la o confuzie majoră pentru potențialii clienți, sau chiar la falimentindiferent de cât de bun e produsul pe care îl vinzi.

Ca să eviți o campanie de marketing fără rezultate, lucrul pe care trebuie să îl faci neapărat înainte de a scrie ceva este…

Construirea unui avatar de client

Ce este un avatar de client?

Un avatar de client este persoana care ar beneficia cel mai mult de produsul sau serviciul pe care îl oferi. Pe scurt, clientul „ideal”.

Ca să înțelegi conceptul avatarului mai bine, o să-l numesc pe acest client ideal Marius.

Ca să construiești avatarul de client, trebuie să pui următoarele întrebări:

  • Cine este Marius?
  • Ce probleme are Marius?
  • De ce nu și-a rezolvat Marius problemele până acum?
  • Cum îl va ajuta produsul meu pe Marius să-și rezolve problemele?
  • Care este motivul pentru care Marius ar alege produsul meu, nu al competitorului?

Cu aceste întrebări vei putea să-ți faci o idee generală a clientului căruia îi vinzi produsul. Pentru o abordare mai detaliată despre cum se realizează avatarul clientului, plus un mic cadou care te va ajuta să construiești avatarul clientului mai ușor, dă un click aici.

Beneficiile textului din conținutul website-ului tău vor apărea doar dacă este scris cu un avatar în minte.

După ce ai realizat avatarul clientului tău, vei putea trece la scrierea de conținut. Uite câteva dintre…

beneficiile copywriting-ului – 8 strategii pentru afacerea ta

 

1. Crearea unei relații personale cu viitorul client 

Atunci când scrii conținut pentru website-ul tău, trebuie să creezi o conexiune emoțională cu cititorul.

Folosește un ton prietenos, personal și autentic pentru a-l face pe cititor să se simtă înțeles și apreciat. Arată-i că ești aici ca să îl ajuți și că te interesează cu adevărat nevoile lui.

2. Convinge oamenii că produsul tău este valoros și calitativ

Înainte ca o persoană să cumpere un produs sau serviciu, trebuie să aibă încredere în tine și în ceea ce oferi. 

Prin intermediul copywriting-ului poți evidenția caracteristicile și beneficiile produsului tău, explicând cum produsul sau serviciul pe care îl oferi rezolvă probleme și satisface nevoile clienților

Totuși, de cele mai multe ori, nu trebuie să dai tot din casă. În momentul în care i-ai spus potențialului client ce este produsul tău și tot ce face, s-ar putea să se piardă curiozitatea din spatele produsului/soluției.

Nu mă înțelege greșit, e perfect normal să oferi multă informație despre produsul tău, dar nu trebuie să dezvălui tot. 

Ideea generală a unui landing page de succes sau o descriere de produs captivantă este următoarea: 

Oferă suficientă informație despre produs, astfel încât să convingi clientul că produsul tău e extrem de valoros, dar nu oferi atât de multă informație încât să plictisești audiența.

Uite modalitățile pe care copywriterii celebri le folosesc ca să creeze curiozitate în jurul produselor pe care le vând, fără să dezvăluie prea multe:

-Se folosesc de cele mai valoroase aspecte ale produsului

-Se folosesc de testimoniale și recenzii

-Se folosesc de rezultatele dorite de audiență

3. Folosește-te de psihologia umană pentru a crește vânzările

Scrierea persuasivă se bazează pe înțelegerea psihologiei umane și a motivelor care determină oamenii să ia decizii. 

Poți folosi elemente precum urgența, exclusivitatea și concepte precum ofertele limitate pentru a crea un sentiment de dorință și a încuraja acțiunea rapidă.

De asemenea, poți utiliza principii de influență, cum ar fi reciprocitatea pentru a crește gradul de angajament și încredere al potențialilor clienți.

4. Structurarea conținutului

Folosește titluri și subtitluri captivante pentru a împărți informațiile în blocuri ușor de digerat. 

Folosește paragrafe scurte și punctuație adecvată pentru a menține un ritm plăcut și ușor de urmărit. De asemenea, adaugă și imagini relevante pentru a sprijini textul scris.

5. Accesează puterea cuvintelor de a transmite emoție și a stârni interesul

Evită exprimările banale sau clișeele. Caută formulări originale și inspirate care să te diferențieze de concurență. Pentru a crea conținut original trebuie să faci și foarte mult research despre concurența ta, bineînțeles.

În plus, nu uita să folosești un limbaj accesibil, evitând termenii tehnici sau jargonul, care ar putea crea confuzii pentru unii oameni.

6. Testimoniale și recenzii pozitive

Oamenii acordă o mare importanță opiniilor și experiențelor altor persoane în luarea deciziilor – acest concept se numește social proof.

Nimeni nu vrea sa fie prima persoană care cumpără ceva. Un potențial client se va uita mereu la ce spun alte persoane despre produsul la care se gândește să îl cumpere.

Dacă produsul nu are recenzii, sunt foarte mari șanse ca potențialul client să cumpere altceva, mai ales dacă produsul este scump.

7. Nu uita de aspectele SEO

Scrisul pe paginile web trebuie să fie optimizat SEO dacă vrei să fii găsit mai ușor de către motoarele de căutare. 

Un aspect important pentru optimizarea SEO: folosește cuvinte cheie relevante în mod natural prin textul tău, dar nu exagera. Asigură-te că website-ul tău are o structură logică și că link-urile interne și externe sunt bine implementate.

Ține minte – copywriting și SEO sunt două lucruri diferite, dar au același scop – să te facă mai vizibil în mediul online. Deși copywriting-ul poate fi orientat SEO, pentru o vizibilitate online cât mai bună, este recomandat să iei servicii de SEO separat.

8. Actualizează conținutul constant

Menținerea unui blog actualizat pe website-ul tău îți permite să demonstrezi experiență și autoritate în domeniul tău de activitate. 

De asemenea, un blog oferă oportunitatea de a furniza informații utile și relevante pentru vizitatori, ceea ce poate atrage trafic și poate crea interes pentru produsele sau serviciile pe care le oferi.

Cum ne place nouă să spunem, „Content is King„. Singura modalitate de a te diferenția de concurență este să aduci mai multă valoare clienților tăi prin conținut gratuit.

Concluzie:

Scrisul este departe de a fi demodat – el rămâne un instrument esențial de comunicare, de convingere și de construire a relațiilor de lungă durată cu clienții tăi.

Așadar, nu subestima puterea scrisului în mediul online. Cu tehnici adecvate de copywriting, poți crea conexiuni emoționale, poți convinge și poți influența potențialii clienți.

Investește în dezvoltarea unei strategii de conținut de calitate pentru website-ul afacerii tale și vei vedea creșteri masive în trafic și conversii. Scrisul este un instrument valoros în atragerea și menținerea clienților.

Alte postări

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

În cazul în care te întrebai daca se merita sau nu sa incepi si tu sa faci email marketing... Ai ajuns exact unde trebuie. In acest articol iti voi spune de ce email marketing-ul este cea mai buna metoda de a transforma traficul in cashflow si cum sa te folosesti de...

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Nu ai fost complet pregătit în 2023 din punct de vedere al marketing-ului, dar vrei ca în 2024 să ai o strategie completă de marketing? Ai ajuns exact unde trebuie. Am creat un plan lunar de marketing pentru restaurante care poate fi aplicat de (aproape) orice...

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *