Cum sa scrii un blog – Secretele unui articol interesant

Website-urile de pe prima pagină se folosesc de blog ca să obțină mii de conversii

Uite cum poți să îți transformi blogul într-o mașină de vânzări

 

În această eră digitală, prezența online este crucială pentru succesul oricărui business, iar un blog poate fi instrumentul cheie de dezvoltare a acestuia. Un blog nu este doar o sursă de informații, este și un instrument de vânzări, iar în următoarele 5 minute, te vom învăța să îl folosești la maxim. 

Cum poate un blog să ajute la dezvoltarea afacerii tale, din punct de vedere al marketing-ului?

Ei bine, prin furnizarea de conținut util și interesant, un blog poate ajuta la creșterea traficului pe website-ul tău, îmbunătățirea poziționării în motoarele de căutare și consolidarea poziției de expert în domeniul de activitate pe care îl reprezinți.

În plus, prin publicarea de articole informative și actuale pe blog, poți crea o strategie eficientă de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO).

Blogul poate conține cuvinte cheie relevante pentru domeniul de activitate al business-ului, iar articolele de pe blog pot fi indexate și clasificate în motoarele de căutare, ceea ce va îmbunătăți poziționarea website-ului în rezultatele de căutare.

Dacă te-am convins să vrei să începi un blog, sau să îl îmbunătățești pe cel actual, urmează să îți prezentăm niște informații care vor răspunde la întrebarea: „Cum scriu un blog?”

cum sa scrii un blog

 

Secretele pentru crearea unui blog de succes

Fundamental, trebuie să respecți aceste trei criterii când scrii unui articol pe blog:

  • Structura
  • Titlul
  • Pozele

Structura
Textul articolului trebuie să fie structurat pe 3 părți. Început, cuprins și încheiere. Părțile nu trebuie să fie neapărat delimitate prin cuvintele “început”, “cuprins” etc, dar trebuie să fie delimitate structural.

Începutul articolului este cel mai important. Acolo convingi (sau nu) cititorul să citească postarea de blog în întregime.

Deci, ce trebuie să faci ca să convingi cititorul că blogul tău merită citit?

Totul începe cu un titlu bine conceput.

Titlul
Titlul articolului trebuie să fie unul captivant, care îi va oferi cititorului beneficiile exacte pe care le va avea după ce va termina de citit postarea ta, în funcție de tipul de audiență pe care o ai și genul de informație pe care dorește să o citească.

De exemplu: Cele mai bune 10 restaurante din Cluj-Napoca- unde mănâncă criticii?

Titlul acesta oferă informația despre care se vorbește, plus un nivel de curiozitate și credibilitate.

Persoanele care caută un restaurant bun unde să mănânce vor fi atrase de o lista de comparații, care este susținută de opinia credibilă a unui critic.

Am rezolvat cu titlul, ce urmează?

 

Conținutul de calitate este cheia unui blog de succes

Înainte de toate, asigură-te că vei avea un tabel de conținut, adică un cuprins. Cuprinsul ajută vizitatorii care au nevoie doar de o singură informație din postarea ta, să ajungă rapid la ce au nevoie și este foarte important pentru optimizarea indexării în motoarele de căutare.

Din punct de vedere al informației pe care vrei să o prezinți, asigură-te că folosești cu moderație cuvinte cheie relevante cu subiectul postării și că informația este într-adevăr utilă pentru oamenii care intră pe postarea ta.

În plus, asigură-te că adopți un stil unic și captivant pentru postările tale, nu oferi doar informație “crudă”.

Structural, textul trebuie să fie ușor de citit, paragrafele să fie de o lungime moderată, nu prea lungi. Dacă, totuși, ai mai multă informație de prezentat, este absolut necesar să introduci poze, pentru că…

cum sa scrii un blog

Pozele fac articolul mai interesant

Introducerea pozelor într-un articol este extrem de importantă pentru a capta atenția cititorilor și pentru a face ca articolele să fie mai atractive și mai ușor de digerat atunci când vrei să scrii o postare pe blog. Însă, nu toți oamenii știu că există anumite secrete care pot face pozele să aibă un impact mult mai mare.

De exemplu, este important să alegeți poze care să fie relevante pentru subiectul abordat în articol, dar și care să fie de înaltă calitate și bine luminate. Există platforme open source unde poți găsi imagini relevante și libere de drepturi de autor.

Tot ce ține de text se indexează pe motoarele de căutare, inclusiv numele pozei. Deci, dacă faci o postare pentru un blog de fitness, poți numi poza “slăbește rapid.jpg”.

În plus, trebuie să te asiguri că pozele sunt dimensionate și comprimate corect, astfel încât să nu încetinească viteza de încărcare a paginii, ceea ce poate afecta experiența cititorului și poate duce la un “bounce rate” mai mare al pagini, adică rata de abandon. Rata de abandon este măsurată prin cât timp petrece cititorul pe website înainte să iasă.

strategii pentru blog

În concluzie, adăugarea de poze de înaltă calitate și utilizarea lor în mod corespunzător poate face o diferență semnificativă în succesul blogului tău și vor ajuta la îmbunătățirea experienței cititorului, printr-un text ușor de citit și captivant.

Am prezentat mai sus toată informația de care ai nevoie ca să poți învăța cum să scrii o postare de blog care te va ajuta să vinzi mai mult și să creezi credibilitate și notorietate.

Totuși, cu așa de multă informație, s-ar putea să nu știi de unde să începi. Nu te descuraja.

Suntem aici ca să te ajutăm să îți transformi blogul într-un instrument puternic de marketing pentru a crea o conexiune cu audiența ta.

Scriitorii noștri cu experiență în scrierea articolelor sunt aici ca să îți transforme cele mai interesante idei în postări de blog gata să fie folosite pentru a îți crește traficul pe website.

“Dar dacă nu îmi vin idei pentru articole, ce trebuie să fac?”

Ei bine, scriitorii noștri te pot ajuta și cu asta. Vor face o analiză detaliată a domeniului tău de activitate și vor veni cu idei proaspete pentru o postare de blog care va da pe spate audiența ta.

Dacă mai ai vreo întrebare despre scrierea unui articol, sau despre un blog, tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un email sau să suni la 0756-596.218

Alte postări

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

În cazul în care te întrebai daca se merita sau nu sa incepi si tu sa faci email marketing... Ai ajuns exact unde trebuie. In acest articol iti voi spune de ce email marketing-ul este cea mai buna metoda de a transforma traficul in cashflow si cum sa te folosesti de...

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Nu ai fost complet pregătit în 2023 din punct de vedere al marketing-ului, dar vrei ca în 2024 să ai o strategie completă de marketing? Ai ajuns exact unde trebuie. Am creat un plan lunar de marketing pentru restaurante care poate fi aplicat de (aproape) orice...

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *