8 Strategii De Marketing Pentru A Vinde (aproape) Orice

8 Strategii de marketing pentru produse plictisitoare

Surse de inspirație pentru următoarea ta campanie de marketing

 

Creativitatea unui agent de vânzări sau marketer este testată la maxim atunci când îi este pus în față un produs extrem de plictisitor, care pur și simplu pare imposibil de vândut. Totuși, o persoană cu adevărat creativă vede orice produs plictisitor ca pe o oportunitate de a crea o strategie de marketing foarte eficientă.

Ești atât de creativ precum crezi? Ei bine, vreau să îți dau o mică provocare care iti va testa cunoștințele despre diferitele strategii de marketing.

Aș putea să încep cu vechea metodă de a testa un agent de vânzări- Vinde-mi acest pix – Dar, este o întrebare care are foarte multe răspunsuri diferite. Uite aici de ce.

strategii creative de marketing

În schimb, uite un exercițiu care îți va duce creativitatea la maxim și durează doar 2 minute:

Exercițiu: Trebuie să îmi vinzi o husă de telefon. Vreau să stai două minute și să te gândești la o strategie de marketing diferită și creativă prin care să îmi vinzi o husă nouă de telefon. După ce ai terminat exercițiul, continuă să citești articolul.

Dacă ai stat să faci exercițiul, bravo! La final îți voi spune secretul unui magazin care reușit să facă husele de telefon virale în întreaga țară, printr-o reclamă pe care probabil și tu ai văzut-o.

Să începem prin a vedea câteva strategii de marketing care te vor ajuta să promovezi și să vinzi un produs care la prima vedere pare plictisitor. 

Desigur, nu poți mereu să vinzi ultima gamă de produse de slăbit sau cel mai bun aparat de bucătărie care gătește singur. Uneori trebuie să vinzi și lucruri mai puțin interesante. 

Doar pentru că unele produse sunt mai greu de marketat, nu înseamnă că trebuie să te dai bătut și să te mulțumești cu faptul că nu se vor vinde. Îți voi arăta câteva tehnici prin care vei putea vinde chiar și cele mai neinteresante produse.

Prin utilizarea sfaturilor din acest articol despre vinderea unui produs plictisitor, vei reuși să:

  • Transformi produsul tău într-o poveste încântătoare 
  • Evidențiezi caracteristicile unice ale produsului
  • Demonstrezi valoarea practică a produsului
  • Stârnești emoții în mintea clientului
  • Oferi soluții personalizate pentru fiecare client
  • Comunici avantajele și beneficiile produsului 
  • Creezi o strategie de marketing eficientă

Și așa mai departe, înțelegi ideea. Știu ce vrei să auzi, cum poți pune toate lucrurile acestea în practică? Păi… eu zic să începem cu începutul.

cum sa creezi o strategie de marketing

Vinde soluția, nu produsul

Uite un mic secret: Nu există niciun produs atât de plictisitor încât să nu poată fi vândut. Există doar produse potrivite și produse nepotrivite. 

Uite cum să le diferențiezi:

  • Un produs bun este potrivit pentru problemele și nevoile publicului țintă
  • Un produs nepotrivit nu rezolvă problemele publicului țintă, sau nu le-ai definit corect ca și vânzător.

O voi spune acum și probabil o vei mai găsi și în alte zeci de postări ale mele. Creează un avatar de client!! 

Crearea unui avatar de client trebuie să fie PRIMUL lucru de pe listă, mai ales dacă vrei să vinzi un produs plictisitor sau greu de promovat. 

Odată ce ai creat un avatar de client, îți va fi mult mai ușor să înțelegi avantajele clare pe care produsul tău le oferă, pentru că știi ce probleme sau nevoi are clientul tău și cum să modelezi produsul tău ca să reflecte soluția la problemele lui.

Vreau să ții foarte bine minte acest lucru: Un om nu va sta niciodată să se gândească ce fel de probleme îi rezolvă un produs sau altul. Rolul tău este să îi spui clientului ce probleme are și ce anume face produsul tău ca să le rezolve.

Dacă reușești să prezinți bine produsul tău în raport cu nevoile clientului, nici nu te vei chinui să îl vinzi. Produsul se va vinde singur. Uite câteva modalități de a vinde un produs plictisitor.

Conturează povestea produsului

Un mod de a transforma un produs plictisitor intr-unul captivant, este prin crearea unei povești convingătoare în jurul acestuia. Împărtășește beneficiile și avantajele pe care le oferă, subliniind modul în care poate rezolva probleme sau îmbunătăți viața cumpărătorilor. 

Prezentând produsul ca o narativă cu care clienții pot interacționa, creezi o experiență mai memorabilă sau palpabilă.

Aplicare: Un aparat foto cu film – Poți crea o poveste, o întreagă campanie despre capturarea fiecărui moment alături de cei dragi. Nu este doar un aparat foto, la care mai pierzi stick-ul cu poze, sau uiți de el pe undeva. Fiecare poză este o amintire nemuritoare pe care o poți arăta viitorilor tăi nepoți.

Creează un mesaj unic prin strategia ta de marketing

Pentru a ieși în evidență în fața concurenței, găsește un unghi original pentru a-ți prezenta produsul. Concentrează-te asupra caracteristicilor sale unice și evidențiază modul în care se diferențiază de ofertele similare de pe piață. 

Un mesaj distinct care evidențiază punctele sale unice de vânzare poate stârni curiozitatea potențialilor clienți și îl diferențiază de alternativele banale de care știe toată lumea deja.

Aplicare: O sticlă de apă de izvor – În loc să o prezinți doar ca pe un recipient simplu pentru hidratare, poți sublinia modul în care aceasta îți oferă o senzație de prospețime și vitalitate și adresează potențialele obiecții ale clienților, cum ar fi încărcarea sau cât timp rămâne apa rece.

Mesajul unic ar putea fi: „Revitalizare într-o sticlă: Descoperă puterea unui corp sănătos și plin de energie.”

„Noul mecanism hydrotech menține apa rece și proaspătă pe tot parcursul zilei, fiecare înghițitură va fi o doză de revigorare pentru corpul tău – totul fără baterii, fără încărcare.”

cum sa vinzi un produs

Demonstrează valoarea practică

Ilustrează modul în care produsul tău poate simplifica sau îmbunătăți viața oamenilor. Oferă exemple concrete și scenarii în care utilizarea sa poate aduce beneficii palpabile

Prin prezentarea aplicațiilor practice și evidențierea avantajelor în lumea reală, poți crea o imagine vie a modului în care produsul tău poate face diferența pentru clienți.

Aplicare: O reclamă veche de la brichetele Zippo“Faimoasa poveste despre bricheta Zippo, care a funcționat și după ce a fost scoasă din burta unui pește!” – aici au demonstrat valoarea practică a brichetei de a funcționa sub orice circumstanțe ale vremii.

Exploatează marketingul emoțional

Apelează la o strategie de marketing care folosește emoțiile clienților tăi prin asocierea produsului tău cu sentimente pozitive. Creează reclame sau conținut care inspiră bucurie, confort, siguranță sau alte emoții care fac oamenii să se simtă bine în legătură cu produsul. 

Prin evocarea conexiunilor emoționale, poți stabili o legătură mai profundă între client și produsul aparent banal.

Aplicare: O pernă – Poți să te bazezi pe cele mai des întâlnite probleme ale avatarului. “Cum e posibil să te trezești obosit după 8 ore de somn? – Un doctor faimos dezvăluie secretul unui somn odihnitor în fiecare seară.”

Organizează evenimente speciale 

Gândește în afara tiparelor când vine vorba de prezentarea produsului tău. Ia în considerare organizarea lansărilor exclusive, sesiuni de demonstrații sau colaborări cu influenceri sau experți din industrie. 

Aceste evenimente unice creează entuziasm și oferă potențialilor clienți o oportunitate de a experimenta produsul tău direct, transformând o achiziție aparent plictisitoare într-o experiență captivantă și memorabilă.

Aplicare: O mașină obișnuită – În loc să te limitezi doar la prezentarea în showroom, poți organiza un eveniment special în care potențialii clienți să poată testa mașina într-un mediu real. 

Poți încheia parteneriate cu piste de curse sau locuri speciale de prezentare pentru a oferi clienților posibilitatea de a experimenta confortul și performanțele mașinii într-un mediu real. Astfel, vei transforma cumpărarea unei mașini obișnuite într-o experiență captivantă, palpabilă și memorabilă.

Oferă garanții și beneficii suplimentare

Pentru a inspira încredere potențialilor cumpărători, oferă garanții de returnare sau asigurări privind calitatea produsului. 

De asemenea, ia în considerare adăugarea de bonusuri sau vouchere pentru a stimula clienții să cumpere. 

Prin oferirea acestor garanții și stimulente suplimentare, faci clienții să se simtă mai siguri în decizia lor de a cumpăra produsul.

Aplicare: Sloganul Altex„Dacă găsești în altă parte mai ieftin, îți dăm de doua ori diferența.”

cum sa vinzi prin reclame

Cand nimic nu mai funcționează, apelează la umor – reclama care a cucerit România

Probabil ai văzut și tu reclama asta de la compania de accesorii de telefoane Cat Mobile. Eu când am văzut-o prima dată, m-am uitat la toată, chiar de mai multe ori.

Eu nu sunt un mare fan al reclamelor, dar ce e frumos, e frumos. 

Abordarea lor diferită de a prezenta husele de telefon ca pe un accesoriu absolut necesar din viața oricărui om care deține un dispozitiv mobil (adică oricine) și să te facă să râzi pe tot parcursul reclamei este absolut genial.

Fă un om să râdă, și se va alinia să cumpere orice ai de oferit.

Un alt exemplu foarte bun sunt reclamele făcute de Mircea Bravo. El folosește fiecare ocazie la maxim. 

În loc să spună: “Vom luăm o pauză pentru a prezenta sponsorul videoclipului de azi”

El regizează tot videoclipul ca o prezentare a produsului respectiv și se bazează pe umor pentru a face oamenii să se uite cu drag la ceva care nu este nimic altceva decât o reclamă.

Ține minte: cheia vânzărilor multe constă în abilitatea ta de a comunica eficient avantajele și beneficiile produsului tău, în timp ce creezi conexiuni emoționale cu potențialii clienți.

Așadar, fii creativ, gândește în afara tiparelor și transformă produsul tău aparent plictisitor într-un obiect captivant și indispensabil în ochii clienților tăi. Fă tot posibilul să faci oamenii să vadă produsul tău prin reclame bine gândite.

Știi și tu cum e, unde-i coadă, înseamnă că se află ceva bun. Aplică acest principiu și la produsele tale.

Ca o ultimă metodă, poți încerca să creezi o cerere artificială pentru produsele tale, până când va exista o cerere reală.

Dacă ai întrebări în legătură cu vinderea unui produs, sau vrei să aflii cum să vinzi mai mult produsele tale într-un mod organic, aruncă un ochi pe pagina noastră pentru descrieri de produse captivante sau trimite-ne un email la contact@alineatnou.ro

Alte postări

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

În cazul în care te întrebai daca se merita sau nu sa incepi si tu sa faci email marketing... Ai ajuns exact unde trebuie. In acest articol iti voi spune de ce email marketing-ul este cea mai buna metoda de a transforma traficul in cashflow si cum sa te folosesti de...

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Nu ai fost complet pregătit în 2023 din punct de vedere al marketing-ului, dar vrei ca în 2024 să ai o strategie completă de marketing? Ai ajuns exact unde trebuie. Am creat un plan lunar de marketing pentru restaurante care poate fi aplicat de (aproape) orice...

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *