7 Strategii de Marketing pentru restaurante în 2023

7 Strategii de marketing pentru restaurantul tău

Marketing-ul pentru restaurante a devenit din ce în ce mai dificil în ultimii ani.

Ca și patron sau manager de marketing în cadrul unui restaurant te poți afla într-o poziție destul de nasoală atunci când vine vorba de promovarea mâncării și a experienței din locația ta.

E complet normal să te lovești de provocări atunci când lucrezi în domeniul HORECA. Pe lângă faptul că te costă o grămadă de bani deschiderea restaurantului și promovarea lui, mai există și alte sute de restaurante care oferă exact același lucru.

Un lucru e sigur – vrei ca restaurantul tău să fie diferit.

Secretele strategiilor de marketing pentru restaurante în 2023 se află în detalii.

Așadar, dacă vrei ca restaurantul tău să fie vedeta orașului – citește în continuare.

La final o să prezint și câteva secrete de management și ospitalitate care te vor ajuta să susții strategiile de marketing cu un serviciu excelent pentru oaspeți – din partea casei 😉marketing pentru restaurante

Ce este o strategie de marketing pentru restaurante?

O strategie de marketing pentru un restaurant este un plan care ajută proprietarii și marketerii din cadrul restaurantelor să își mărească vânzările și numărul de clienți fideli.

Scopul unei strategii de marketing pentru un restaurant este de a atrage clienți care vor alege să ia masa la restaurantul tău și să se întoarcă de fiecare dată când au ocazia.

Strategiile de marketing pentru restaurante includ publicitatea, reclamele, evenimentele, concentrarea pe loialitatea clienților, calitatea serviciului, design-ul meniului, stabilirea prețurilor și, bineînțeles, locația.

De ce este importantă o strategie de marketing pentru restaurante?

O strategie de marketing pentru restaurant este esențială pentru a asigura succesul afacerii – dacă lumea nu știe de tine, nu vei avea clienți.

Dacă vrei să atragi atenția publicului, trebuie să-ți promovezi restaurantul cu ajutorul unor strategii bine concepute.

Partea bună este că nu trebuie să cheltui o avere pentru a începe să faci publicitate care îți va aduce mai mulți clienți.

Există chiar multe modalități de a-ți promova restaurantul fără să-ți faci o gaură în buzunar, cum ar fi:

  • 1. Social Media Marketing
  • 2. SEO (Optimizarea pentru motoarele de căutare)
  • 3. Email marketing

Astea sunt câteva dintre modalitățile prin care restaurantele se pot promova – dar există factori foarte mulți care determină popularitatea și calitatea unui restaurant.

Urmează să discutăm 7 dintre factorii cei mai importanți pentru succesul unui restaurant.

Asigură-te că oamenii pot face rezervări rapid și ușor

Una dintre cele mai eficiente strategii pentru a facilita rezervările este adăugarea link-urilor de rezervare pe paginile restaurantului tău.

Adăugarea link-urilor pe toate platformele pe care este prezent restaurantul le oferă clienților un mod direct și ușor de a-și asigura un loc în restaurantul tău.

Asigură-te că pui link-uri pentru rezervare pe:

  • Google Business
  • Instagram
  • Facebook
  • Trip Advisor
  • Booking
  • Website-ul restaurantului
  • Reclame

Promovează preparate noi prin email marketing

O campanie de email marketing solidă este o metodă eficientă de a menține legătura cu clienții existenți și de a atrage clienți noi – uite cum am crea noi la „Alineat Nou” o campanie de email marketing pentru restaurante.

1. Am alege modalitatea de colectare a adreselor de email.

Adresele de email se pot colecta prin mai multe feluri, uite câteva:

  • Cere email-ul pentru confirmarea rezervării
  • Cere email-ul pentru un antreu gratuit la următoarea vizită
  • Cere email-ul pentru înregistrarea la potențialele evenimente

2. Am împărți audiența în felul următor:

  • În funcție de cât de mult cheltuie clienții
  • În funcție de frecvența vizitelor
  • În funcție de review-urile primite

3. Am trimite oferte personalizate bazate pe nivelul de recurență al clienților (de exemplu – două băuturi gratuite sau reducere de 20% la carnea de vită din Argentina).

4. Pe lângă ofertele personalizate, am spune povești interesante despre preparatele noastre sau o metodă nouă de gătit pe care vrem să o implementăm în luna August.

Pe scurt, am oferi informații interesante și educative pentru client, astfel încât să îl facem interesat de povestea noastră și experiența specială pe care o oferim.

Asigură-te că mâncarea este “instagramabilă”

Fotografiile cu preparatele delicioase atrag atenția pe Instagram, Tiktok și YouTube. Discută cu bucătarii și creați un meniu cu preparate atrăgătoare, simple și care arată gustos în poze.

Uite niște exemple (destul de exagerate) la care m-am gândit, dar unicitatea se vinde bine:

  • Supă în flăcări
  • Sferă de ciocolată prezentată pe gheață carbonică
  • Mici cu foiță de aur comestibilă

În esență, orice preparat trebuie să arate bine. 

Totuși, ai grijă să nu te pierzi încercând să faci totul să arate ca la un restaurant Michelin. 

De multe ori bucătarii încearcă prea mult să creeze farfurii impresionante încât uită de cel mai important aspect – gustul.

Asigură-te că ai un echilibru stabil între gust și prezentare.

8 Modalități de a face mâncarea „Instagramabilă”:

  1. Folosește ingrediente colorate
  2. Creează o experiență care merită filmată
  3. Construiește feluri de mâncare care se potrivesc când sunt fotografiate împreună
  4. Folosește culori vii în preparate
  5. Asigură-te că lumina din restaurant avantajează mâncarea când este în fața clientului
  6. Asigură-te că farfuriile și mesele sunt mereu curate
  7. Adaugă elemente decorative unice în restaurant – acvarii, bibelouri, candelabre mari – în funcție de atmosfera restaurantului

Concentrează-te pe loialitatea clienților

Un client loial este de neprețuit pentru un restaurant. Fă eforturi și răsplătește-i pe clienții fideli cu programe de loialitate, oferte speciale și experiențe unice.

O relație puternică cu clienții loiali va aduce mulți bani pe termen lung pentru afacerea ta, uite de ce:

Clienții loiali te costă cel mai puțin în ceea ce privește costurile de marketing și achiziții de clienți.

Clienții loiali sunt foarte importanți pentru că sunt foarte ușor de adus înapoi și sunt foarte mari șanse ca ei să te recomande prietenilor și să-ți aducă mai mulți clienți loiali.

Loialitatea rezultă adesea pur și simplu dintr-o experiență culinară minunatămâncare excelentă, decor plăcut sau pur și simplu un chelner foarte amabil.

Poți să încurajezi loialitatea prin programe speciale pentru clienții fideli sau recompense pentru recomandări.

Exemplu“Vino cu un prieten și vei primi un desert din partea casei.”

Promovează-ți restaurantul prin influencer MARKETING

Implicarea influencerilor poate extinde vizibilitatea restaurantului tău și poate atrage noi clienți. 

Recomandarea unui influencer poate fi foarte valoroasă – dar trebuie să ai grijă.

Influencer marketing-ul este o sabie cu două tăișuri. 

Pe o parte, un influencer poate să îți aducă foarte mulți clienți nerăbdători, dar pe de altă parte poate să te bage în groapă dacă serviciile pe care le oferi nu sunt bune.

Cheia în marketingul cu influenceri este să inviți un influencer la restaurantul tău, să le oferi o experiență culinară gratuită – iar influencer-ul va împărtăși acea experiență cu toți urmăritorii lor implicați – dar asigură-te că te ridici la nivelul așteptărilor.

Restaurantele care au succes în marketingul cu influenceri fac un efort în plus pentru a le oferi oaspeților o experiență remarcabilă care stârnește interesul urmăritorilor.

Cel mai bun loc pentru a începe cu influencerii este să te concentrezi pe oameni locali cu un număr mare de urmăritori.

Caută persoane cu un număr de urmăritori peste 10.000, care se potrivesc cu brandul restaurantului tău.

Un exemplu ar fi influencerii din domeniul de fitness pentru un restaurant care servește preparate sănătoase și naturale.

Cam acestea au fost cele mai populare strategii de marketing pentru restaurante din 2023. Pentru a cupla strategiile de marketing cu un serviciu excelent – îți voi mai spune încă…

3 sfaturi despre ospitalitate și management

1. Formarea personalului: Investește în formarea angajaților pentru a oferi un serviciu de calitate.

Asigură-te că toți membrii echipei sunt bine instruiți în privința standardelor de serviciu, a modului de interacțiune cu clienții și a etichetei profesionale.

Oferă training-uri periodice pentru a-ți ajuta angajații să-și dezvolte abilitatea de a vinde produsele de pe meniu.

2. Atitudinea prietenoasă: Încurajează personalul să fie amabil și proactiv în interacțiunea cu clienții.

Un zâmbet călduros și o atitudine pozitivă pot face o diferență semnificativă în experiența clienților.

Angajații ar trebui să fie atenți la nevoile clienților, să ofere recomandări utile și să răspundă prompt la întrebări sau cereri speciale.

3. Detaliile contează: Acordă atenție detaliilor pentru a face o impresie impecabilă asupra clienților.

Asigură-te că restaurantul este curat și bine întreținut, că farfuriile și tacâmurile sunt impecabile.

Fii atent la detaliile din preparatele servite, prezentarea lor și modul de servire pentru fiecare preparat.

În concluzie, dacă vrei ca restaurantul tău să fie vedeta orașului și să atragi din ce în ce mai mulți clienți fideli, implementează cu încredere strategiile noastre creative de marketing pentru restaurante în 2023.

Vrei să implementezi toate strategiile acestea, dar nu știi de unde să începi?

Contactează-ne acum pentru a discuta despre cum putem să transformăm restaurantul tău într-o adevărată atracție gastronomică în orașul tău – fără ca tu să ridici vreun deget.

Dă un click aici pentru a discuta personal cu un marketer din echipa noastră care te va ajuta să optimizezi marketing-ul afacerii tale și să aduci un val de popularitate către restaurantul tău.

Alte postări

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

Ce avantaje are email marketing in 2024? Ghid pentru antreprenori

În cazul în care te întrebai daca se merita sau nu sa incepi si tu sa faci email marketing... Ai ajuns exact unde trebuie. In acest articol iti voi spune de ce email marketing-ul este cea mai buna metoda de a transforma traficul in cashflow si cum sa te folosesti de...

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Plan lunar de marketing pentru restaurante în 2024

Nu ai fost complet pregătit în 2023 din punct de vedere al marketing-ului, dar vrei ca în 2024 să ai o strategie completă de marketing? Ai ajuns exact unde trebuie. Am creat un plan lunar de marketing pentru restaurante care poate fi aplicat de (aproape) orice...

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *